{ "title": "Çarpıntıya Ne İyi Gelir", "image": "https://www.carpinti.gen.tr/images/Carpintiya-Ne-Iyi-Gelir-44.jpg", "date": "20.01.2024 10:32:46", "author": "sabahat usal", "article": [ { "article": "Çarpıntıya ne iyi gelir, çarpıntı; kalp atışlarının düzensizliği ve kalbin normalden hızlı atması ile ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Kişilerin deyimiyle; kalpte pırpır hissi oluşması durumudur. Göğüs bölgesinde yaşanan bu heyecan verici ve çırpınma hissi; normalde zararsız bir haldir. Fakat bu çarpıntılar, insanda endişelenmeye sebep olur. Çünkü birçok kişi, çarpıntıyı kalp krizi ile karıştırmaktadır. \"Kalbimde biri oturuyor, kalbim yumruklanıyor\" gibi tabirlerle şikâyetlerini dile getirirler. Bu rahatsız edici çarpıntıların, toplumda sık görüldüğünü belirten uzmanlar; çarpıntının beraberinde nefes darlığı, baş dönmesi ve bayılma atakları yaşanıyor ise bir hekime başvurulması gerektiğini söylemektedir.

Çarpıntı ürkütücü bir problem olabilir evet; ancak her çarpıntı ortada ciddi bir kalp rahatsızlığı olduğunu ifade etmez. Bazen aşırı yorgunluk, psikolojik sorunlar, bunalım, gerginlik ve yorucu egzersizler çarpıntıya neden olabilir ya da fazla miktarda tüketilen kahve, çay, sigara ve alkol gibi faktörler de çarpıntıya sebebiyet verebilir. Hatta birtakım araştırmalar sonucunda kansızlık, guatr hormon yüksekliği ve kullanılan bazı ilaçların da kişide çarpıntı hissi yaşanmasına yol açabildiği anlaşılmıştır.

Çarpıntı genellikle boyun ve boğaz bölgesinde hissedilir ve ek olarak kişi daralma hissine kapılır. Ayrıca çarpıntı sonucu; bulanık görme, terleme, heyecan, mide bulantısı ve göğüs ağrısı gibi semptomlar da görülebilir. Bu komplikasyonlar; cinsiyetinize, yaşınıza ve zindelik seviyenize bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Çarpıntı, altında yatan nedenlere göre tedavisi yapılabilen veya tedbiri alınabilen bir rahatsızlıktır. Tabi bunların yanı sıra; çarpıntıya ne iyi gelir? Diye sorulacak olursa, bunun için pek çok yöntem mevcuttur diyebiliriz. Doğal yollarla çarpıntı hissinin meydana gelmesini engellemek ya da çarpıntı anında rahatlama sağlamak mümkündür.

Çarpıntıya neler iyi gelir?

Şeker pekmezi, çarpıntıya neden olan etkenler arasında aneminin rahatsızlığı varsa; şeker pekmezi bu problemi tedavi etmede kullanılabilir. Böylece; demir, kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller kontrol altında tutularak çarpıntı oluşumunu önlenir.

Tarçın, tam bir potasyum ve manganez kaynağı olan tarçın; aynı zamanda kalp için faydalı birçok kimyasal bileşenler içermektedir. Kan akışını destekler ve kötü kolesterol seviyesini düşürür. Bu sayede çarpıntıya engel olur.

Alıç, İçeriğinde kalbe iletilen kan akışını hızlandırmada etkili maddeler bulunmaktadır.

Kedi otu, çarpıntıya önleyici bir tedbir olarak kullanılabilecek yararlı bir bitkidir. Bilhassa panik atak nedeni ile ortaya çıka çarpıntı sonlarına iyi gelmektedir. Vücutta sakinleştirici etkisi yaratarak, kalbin normal ritmine ulaşmasına yardımcı olur.

Melisa otu, tonik etkisi ile kalp ve dolaşım sistemimizi olumlu yönde etkileyen melisa otu bitkisi; \" çarpıntıya ne iyi gelir? Denildiğinde, verilebilecek en etkili yanıtlardan biridir. Aynı zamanda tiroit bezi fazla çalışan kişilerde, tiroidin gerekli seviyede kalmasını sağlar.

Maydanoz, çarpıntının düşmanı diye tabir edilen maydanoz, kalp hastalıklarına bağlı olarak ortaya çıkan çarpıntıların önüne geçmede oldukça etkilidir. Sofranızda mutlaka bulundurmanız gereken bitkilerden biridir.

Kekik, bünyesinde barındırdığı B vitaminleri sayesinde, kalp ritmini düzenlemeye yardımcı olur ve böylece çarpıntıyı önler.

Zakkum, çarpıntıya neden olabilen faktörler üzerinde olumlu etkileri olan zakkum; içeriğindeki tanen, reçine ve C vitamini ile çarpıntıya oldukça iyi gelmektedir.

Biberiye, içerisinde bulundurduğu uçucu yağlar ve glikozitler sayesinde kalp sağlığını korumaya yardımcı olur ve ani çarpıntıların önüne geçer.

Yüksük otu, çarpıntıya ne iyi gelir? Sorusunun diğer bir karşılığı da yüksük otu bitkisidir. Çarpıntıyı yumuşatıcı etkisi vardır ve çarpıntıyı en başta engelleyebilen değerli bir bitkidir.

Ihlamur, çarpıntıya iyi gelen bitki çayları arasında yer almaktadır. Kas spazmlarını gidererek çarpıntıyı durdurucu niteliği vardır.

Patlıcan, zeytinyağlı yemek olarak ya da haşlayarak tüketildiğinde kilo vermede yardımcı olur ve buna bağlı oluşan çarpıntıyı önler.

Papatya ve nane çayları da antiseptik özelliği sayesinde sinirleri yatıştıran ve çarpıntıya iyi gelen bitkiler arasındadır. Bunların yanı sıra; çarpıntı anında derin nefes alma, kuvvetlice öksürme, soğuk su içilmesi ve egzersizler çarpıntı sıkıntısının giderilmesinde oldukça etkili yöntemlerdir.

Tüm bu saydıklarımız bitkisel bir öneridir ve kullanmadan önce bir uzmana danışılmasında fayda vardır. Sıklıkla devam eden ve engellenemeyen çarpıntı durumlarında mutlaka bir hekime başvurulmalıdır.
" } ] }