{ "title": "Hamilelikte Çarpıntı", "image": "https://www.carpinti.gen.tr/images/Hamilelikte-Carpinti-13.jpg", "date": "19.01.2024 17:21:56", "author": "feride halaç", "article": [ { "article": "Hamilelikte çarpıntı, gebelik dönemi anne adayı için bebek büyüdükçe zorlaşan bir süreçtir. Anne adayı bebeğin büyümesine bağlı olarak birçok sağlık sorunu yaşar. Bunların başında çarpıntı, gaz sıkışması, şişkinlik gibi sağlık sorunları yer almaktadır. Hamilelikte çarpıntı, anne adayının ağırlığına ve bebeğin vücuda yaptığı baskıya bağlı olarak meydana gelir. Bazı hamileler çarpıntı sorununu yemeklerden hemen sonra yaşarlar. Bunun nedeni gaz sıkışması beraberinde çarpıntı olabilmektedir. Hamile olmayan sağlıklı bir insanda bile gaz sıkışması çarpıntı yapar. İki kişilik vücut taşıyan hamileler için bu durum daha çıkılmaz bir hale gelir.

Hamilelikte çarpıntıyı, anne adayı ilk aylardan çok son aylara girince yoğun olarak yaşamaya başlar. Anne karnında büyüyen bebek birçok organa baskı yapar. Yeri gittikçe daralan bebeğin hareket etmesi zorlaşır. Tüm bunlar anne adayının bünyesini oldukça zorlamaktadır. Anne adayı zaman geçtikçe nefes alma sorunları ve beraberinde göğüs kafesi sıkışması gibi sorunlarda yaşamaya başlar. Bunlara bağlı olarak bu dönem içerisinde annenin tükettiği besinlerden, yaptığı hareketlere kadar özen göstermesi gerekir.

Hamilelikte çarpıntı, anne adayının kafein tüketimi ve çok fazla besini birden yemesi sonucunda oluşabilmektedir. Uzun yürüyüşler ve vücudun yorulması hamilelikte çarpıntının nedenleri arasında yer alır. Anne adayının genel olarak bu dönemde zaten birtakım kurallara dikkat etmesi gereklidir. Fakat durulamayacak kadar aşırı ve sürekli meydana gelen çarpıntı için anne adayı mutlaka doktora danışmalıdır.

Hamilelikte çarpıntı için nelere dikkat etmek gerekir?
" } ] }