{ "title": "Kahvaltıdan Sonra Çarpıntı", "image": "https://www.carpinti.gen.tr/images/Kahvaltidan-Sonra-Carpinti-83.jpg", "date": "20.01.2024 13:48:56", "author": "feride halaç", "article": [ { "article": "Kahvaltıdan sonra çarpıntı, kahvaltı günün en sevilen ve en önemli öğünüdür. Diyet amaçlı az yiyen kişilerin bile özellikle kahvaltı öğününü atlamaması önerilir. Kahvaltı doğru ve yeterli yapıldığı taktirde kişiyi dinç ve zihinde tutar. Kahvaltıdan sonra çarpıntı, en çok belirli yaşlardan sonra meydana gelse de birçok nedene bağlı olarak gelişir. Bazı farklı bünyelerde bu durum yaşa bakmaz. Kahvaltıdan sonra çarpıntı, kahvaltıda tüketilen besinlerle ve tüketim oranı ile doğrudan ilişkilidir. Protein ve yağ içeren besinlerin aşırı tüketilmesi kahvaltıdan sonra çarpıntıya neden olan etkenler arasında yer alır. Uzun süre boş kalmış bir mideyi birdenbire doldurmak bazı bünyelerde rahatsızlığa neden olur. Kimi zaman bu problemler akşam yemeklerinde de meydana gelir. Kahvaltıdan sonra çarpıntı sorunu yaşayan kişilerin ilk olarak kahvaltı öğünü içerisinde yer alan besinleri kontrol etmesi gerekir. Ekmek üstü yağlar, ekmek kızartma, birden fazla yenen yumurtalar ve tereyağı gibi besinlerin aşırı tüketimi çarpıntıya neden olmaktadır.

Kahvaltıdan sonra çarpıntı için nelere dikkat edilmelidir?
" } ] }