{ "title": "Kalp Çarpıntısı ve Terleme", "image": "https://www.carpinti.gen.tr/images/Kalp-Carpintisi-Ve-Terleme-73.jpg", "date": "21.01.2024 01:51:07", "author": "Hüseyin ÇINAR", "article": [ { "article": "
Kalp Çarpıntısı ve Terleme: Vücudumuzun beklide hiç durmadan çalışan ve bu durumu bazen de unutturan bir organımızdır kalp. Bazen bazı kişilerde, karın ve göğüs bölgelerinde kalbin çok hızlı ve çok düzensiz bir şekilde attığını çok belirgin olarak hissettikleri görülebilir. Bu duruma kalp çarpıntısı denilmektedir. Esasında bu çok yaygın olarak şikâyet konusu olmuştur. Ancak bu durum, her zaman çok ciddi bir hastalığa işaret etmeyebilir. Ancak bu çarpıntı kişide endişeye sebep olacağından, vücutta aşırı terlemede meydana getirecektir. Endişe münasebetiyle, kalpte çarpıntı süresi daha uzun seyreder. Çünkü psikolojik sebepler kalp çarpıntısıyla birlikte terlemeye neden olur. Kalpte çarpıntı ve terleme genel olarak beslenmeyle de alakalı bir durumdur. Bazen kalpte oluşan çarpıntı, kahveyi fazla tükettiğimizde oluşabilir. Diğer yandan psikolojik sebeplerin dışında, kalbin kendisinden değil'de başka bir sıkıntıdan kaynaklı oluşabilir. Kalp çarpıntısı terleme kalp rahatsızlıkları belirtileri atasında gösterilebilir. Ancak çarpıntı ve terleme dışında, göz kararması, bayılma, baş dönmesi, gibi belirtiler de çarpıntıya eşlik ediyorsa hiç vakit geçirmeden bir doktora gidilmesi gereklidir.

Kalp Çarpıntısı ve Terlemede, Psikolojik Nedenler: bu durum sinirli olan kişilerde çarpıntı olduğunda hasta fenalık geçireceği hissi yaşayabilir. Bu durumda kendini derin nefes almaya zorlayabilir. Bu duruma panikleme de eşlik eder. Bu ruh hali kişide kalp çarpıntısı ve terlemeyi gün boyu yaşamaya sevk eder. Kişide beyin fiziksel olan stresle, psikolojik olan stresi ayırt edemeyeceğinden dolayı, bu durumu kalbe yansıtır ve kalpte yüksek ritim ve vücutta kaygıya bağlı terleme meydana gelir. Aslında stresi sadece can sıkıntısı ve moral bozukluğu olarak görmek doğru değildir. Stres kalp çarpıntısı ve buna bağlı olarak endişe ve terlemeye neden olur. Bu durumu atlatmak için mutlaka sağlık kuruluşlarından destek almak çok doğru olacaktır.
" } ] }