Kalp Çarpıntısı Yapan Yiyecekler, Kalp çarpıntısı yaşayan insanlar aynı duygu ve düşünceleri beslerler. Ölecek miyim, kalp hastalığına mı yakalandım, kalbim de ne gibi sorun var. Kısacası kalp çarpıntısı üzüntüden, sevinçten, ağır yemeklerden, ilaçlardan, içeceklerden yani her şeyden karşımıza çıkar. Kap çarpıntısı yaşadığınız zaman bir yere oturup dinlenmelisiniz. Daha sonra bir bardak soğuk su içmek ya da kafanızdan aşağıya soğuk su boşaltmak bedeninize ve kalbinize iyi gelir. Ayrıca derin derin nefes almaya çalışmak, ıkınmak, şiddetli öksürmek de size kalp çarpıntısı sırasında korur. Kalp çarpıntısı günlük hayatta sık sık tekrarlanıp karşımıza çıkıyorsa en yakın Uzman doktora başvurmanız gerekir.
Yemek Yedikten Sonra Kalp Çarpıntısı
Genel şikâyete bakarsak insanlarımız yemek yedikten sonra rahat hareket edemezler. Dengesizce yenilen yemeklerin ardından midede bir genişleme ve yanma olur. Midede şişme, yanma hissedilir. Yürüme zorluğu yaşanır. Gaz çıkarma durumları tekrarlanır. Uyku bastırır. Artık kalp çarpıntısı yapan yiyecekler sorusunun cevabını almak ve bu rahatsızlıkların oluşmaması için yapmanız gerekenler, şunlardır.
Sofradan tıka basa doymadan kalkın.
Yemek yavaş ve çok çiğneyerek yenmeli.
Çok sıcak ya da çok soğuk yiyecekler tüketmeyin. Ilık olması yararlıdır.
Akşam öğününden sonra damak kaçamakları yapmayın.
Yediğiniz yemek ile uykunuz arasında en az 3 saat olmalı.
Yatarken sağ tarafa dönüp yatmayınız. Çünkü mide yemeği sindirememişse mide borusu yanma hissi oluşturur.
Ağır yağlı, kremalı, soslu besinleri sık tüketmeyin.
Yemekten sonra tatlı yemeyin. Şişkinlik verir vücuda, hazmı zorlaştırır.
Çikolata içerdiği yağ ve kafein ile hassas midelerde yanma hissi oluşturur.
Kola, alkol, kahve ve çay gibi içecekler fazla içildiği taktirde ve yemekle beraber yendiği taktirde mideyi yorar. Kahve ve kolasız yapamam diyenler içinde kafeinsiz olanların tüketilmesi daha doğru bir karar olur.
Yemeğin ardından içilen peş peşe sigaralar midede yanma hissi oluşturur.
Gazozlu içecekler ve asitli meyve suları tüketenlerde mutlaka su ile karıştırılarak asidi arındırılmalıdır.
Çiğ soğan mide asidini artırır. Çok tüketildiği taktirde midede yanma hissi oluşturur.
Et suyu ile karıştırılarak içilen çorbaları sık tüketmeyin. Et suyu mide asidini artırır. Midede yanma hissi oluşturur.